Vodič za početnike: Medicinska lopta

Mnogi medicinku bacaju koristeći se samo rukama. Ali snaga izvire iz corea. Držite core napetim: utegnite trbušnjake kao da ćete taj tren primiti udarac u trbuh.

Ako njome ne nabijate, mašete ili je ne bacate, upotrebljavate je na pogrešan način. Izgradite cijelo tijelo s pomoću ovog balističkog vodiča za jedno od najstarijih i najučinkovitijih oruđa fitnessa.

1 Pogodite cilj

Lopta mora pogoditi zid ili pod u svakom ponavljanju. Činite to eksplozivno. No, nemojte početi svom snagom. Umjesto toga, polako povećavajte silu u svakom bacanju kako biste pripremili mišiće i izvukli maksimalnu snagu.

2 Napadnite trbušnjake

Mnogi medicinku bacaju koristeći se samo rukama. Ali snaga izvire iz corea. Držite core napetim: utegnite trbušnjake kao da ćete taj tren primiti udarac u trbuh i nemojte ih opustiti sve dok ne dovršite seriju.

Radite žešće, a ne većim težinama

Medicinska lopta može biti teška i 12 kilograma, ali 2 do 4 kg dovoljno je za većinu muškaraca. Kada osjetite da ste spremni napredovati, povećajte brzinu i intenzitet a ne težinu. I držite se 8 ponavljanja u seriji kako bi fokus bio na snazi a ne izdržljivosti.

Komentari

▲ Povratak na vrh