Više mobilnosti: Ramena iz boljih vremena!

Boli vas rame? Vježbajte ovako. Ne boli vas rame? Svejedno: vježbajte ovako. Evo i zašto

Snažna ramena pri samom su vrhu prioriteta svakog vježbača. Sukladno tome, i ozljeda ramena je pri vrhu ljestvice ozljeda koje se događaju u teretani.

Dodate li neku od ovih vježbi koje povećavaju mobilnost u svoj trening, spriječit ćete ozljedu ili, ako ih već imate, smanjiti bolove u ramenima.

ISKUŠAJTE: POD RUČNOM
Legnite na leđa, lijevu nogu ispružite, desnu savijte u koljenu. Držite girju u ispruženoj desnoj ruci, iznad ramena. (Girja cijelo vrijeme mora ostati na istom mjestu.) Lagano se okrenite ulijevo tako da odignete desno stopalo od poda i prebacite nogu u lijevu stranu. Napravite 3 serije po 6 do 8 ponavljanja za svaku stranu.

 

LAKŠE: SKLEK NA RUČAMA
Stanite u položaj za sklek, s rukama u ručama ili ručkama TRX -a. (Ruče neka budu u visini 15 do 30 cm od poda – što su više, vježba je lakša). Napravite sklek; tijelo neka cijelo vrijeme bude poravnato. Napravite 4 serije po što više ponavljanja; stanite kad vam trebaju samo 2 ponavljanja do otkaza.

 

TEŽE: ZGIB U STOLCU
Uhvatite se za šipku i visite. Savijte koljena da vam natkoljenice budu paralelne s podom (kao da sjedite na stolcu). Zadržite taj položaj cijelo vrijeme izvođenja zgiba, i dok se privlačite i dok se spuštate. Napravite 4 serije po što više ponavljanja; stanite kad vam trebaju samo 2 ponavljanja do otkaza.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh