Tri popularne (i izvrsne) TRX vježbe za cijelo tijelo

Zauzmite jednak početni položaj kao u veslanju, ali umjesto da ispružite ruke ispred sebe, držite ih savijene pod 90 stupnjeva s laktovima uz bokove i ručkama u visini prsa

TRX trening najbolje je započeti ovako:

1/ Potisak s prsa na TRX-u

Primite ručke i okrenite se od sidrišta sa stopalima postavljenim na širinu ramena. Ispružite ruke ispred pred prsa i zakoračite unazad korak-dva kako bi vam se tijelo nagnulo naprijed. Zadržavajući tijelo u liniji, savijte ruke i spustite prsa sve dok vam nadlaktice ne budu paralelne s podom. Zaustavite se trenutak pa se potisnite natrag.

OTEŽAJTE SI: Pomaknite stopala još više unazad ili podignite jedno stopalo s poda.

 

2/ Veslanje na TRX-u

Primite ručke i okrenite se prema sidrištu sa stopalima postavljenim na širinu ramena. Ispružite ruke ispred sebe i zakoračite nekoliko koraka naprijed kako bi vam se tijelo nagnulo unazad. Zadržavajući tijelo ravno, privucite prsa do ručki. Zaustavite se trenutak pa se vratite u početni položaj.

OTEŽAJTE SI: Pomaknite stopala više naprijed ili izvedite jednoručno veslanje.

 

3/ Čučanj na TRX-u

Zauzmite jednak početni položaj kao u veslanju, ali umjesto da ispružite ruke ispred sebe, držite ih savijene pod 90 stupnjeva s laktovima uz bokove i ručkama u visini prsa. Trake trebaju biti blago napete. Potisnite kukove unazad i spustite tijelo sve dok vam natkoljenice ne budu paralelne s podom. Obrnutim se pokretom vratite u početni položaj.

OTEŽAJTE SI: Izvedite jednonožni čučanj ili u vježbu uključite eksplozivan poskok.

 

Komentari

▲ Povratak na vrh