Ovim treningom skurite i do 1000 kalorija

Vikend-guštevi i povremeni grijesi mogu nestati u samo sat vremena!

Vježbe izvodite kružno, izvodeći svaku 30 sekundi i odmarajući se 15 sekundi između njih. Nakon što izvedete svih pet vježbi, krug počnite iznova. Ukupno izvedite 4 kruga, svaki put povećavajući vrijeme odmora za 15 sekundi.

 

1/ Prednji čučanj s bućicom

Držite bućicu vertikalno ispred prsa objema rukama za jedan kraj (kao da držite težak pehar). Potisnite kukove unazad i spustite tijelo što niže možete zadržavajući leđa ravna. Zaustavite se trenutak pa se potisnite natrag u početni položaj. Ponovite.

2/ Eksplozivni sklek s rukama na povišenju

Zauzmite položaj skleka s tijelom ravnim od gležnjeva do glave i rukama na povišenju – klupi ili sanduku. Savijte laktove i spustite tijelo sve dok vam prsa ne budu nekoliko centimetara od klupe. Potisnite se natrag gore dovoljno snažno da vam se dlanovi odvoje od klupe. Dočekajte se na dlanove i ponovite.

3/ Zamasi girjom

Postavite girju na pod ispred sebe. Sa stopalima postavljenim malo šire od širine ramena, potisnite kukove unazad i primite ručku objema rukama. Zamahnite girjom između nogu pa potisnite kukove naprijed dok zamahom podižete girju na visinu prsa. Zamahom vratite girju između nogu i ponovite.

4/ Bočni upor s okretom

Lezite na lijevi bok s ispruženim nogama i tijelom odignutim na lijevom laktu i podlaktici. Tijelo bi vam trebalo biti u ravnoj liniji od gležnjeva do glave. Okrenite se i oslonite na oba lakta pa zadržite taj položaj dvije sekunde. Zatim se okrenite i oslonite na desni lakat pa zadržite taj položaj dvije sekunde. Nastavite s okretanjem.

5/ Obrnuto veslanje

Učvrstite šipku na visini struka i podvucite se pod nju. Primite šipku nathvatom širine ramena pa visite s nje s dlanovim točno iznad ramena. Zadržite lopatice povučene unazad i privucite prsa do šipke. Zaustavite se trenutak, spustite se u početni položaj i ponovite.

Komentari

▲ Povratak na vrh