Riješite se pilećih nožica!

Za što bolje rezultate: ove vježbe dodajte svom uobičajenom režimu vježbanja

Postavite kraj šipke u kut teretane ili u okretni sustav za olimpijsku šipku (u žargonu poznatiji kao landmine).

KAKO RADITI: Ove vježbe izvodite kao kružni trening, 40 sekundi vježbanja i 20 sekundi odmora. Zatim se odmorite minutu. To je jedan krug; napravite ih 4 do 6. Za vježbu jednom rukom mijenjajte ruke svakih 20 sekundi ili iz kruga u krug.

1/ Čučanj sa stankom

Primite kraj šipke objema rukama u visina prsa. Stopala neka budu šira od širine ramena, tijelo blago nagnuto prema naprijed. Spustite se u čučanj dok vam kukovi ne budu malo niže od koljena. Zadržite i vratite se u početni položaj. Ponovite. Za naprednije: zadržite se u donjem položaju 2 do 5 sekundi.

2/ Rotacijski jednoručni nabačaj i potisak

Stanite s lijevim stopalom ispred tijela i nagnite se, s krajem šipke u desnoj ruci. Jednim pokretom povucite šipku gore, okrećući se na stopalima i “uhvatite” teret u visini desnog ramena. Potisnite šipku ispred sebe i vratite je u početni položaj. Ponovite.

3/ Naizmjenični bočni iskorak

Uhvatite objema rukama kraj šipke; stopala neka budu skupljena. Pomaknite lijevu nogu u stranu i spuštajte se dok ploča utega ne dotakne pod. Pazite da pritom leđa i kukovi ostanu ravni, a ruke ispružene. Vratite se u početni položaj i ponovite u desnu stranu.

4/ Trbušno kotrljanje

Kleknite uz jedan kraj šipke. Položite oba dlana na kraj šipke; ruke cijelo vrijeme moraju biti ispružene. Počnite kotrljati šipku prema naprijed, opružajući kukove dok su trbušni i mišići stražnjice zategnuti. Vratite se u početni položaj i ponovite.

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh