Kružni trening za cijelo tijelo u samo – 16 minuta!

Ubrzajte metabolizam i napredak brzim treningom

Trener: Mike Boyle, vlasnik centra Mike Boyle Sports & Conditioning, Woburg, Massachusetts

Najbolje za: Poticanje rasta mišića, poboljšanje mobilnosti i stabilnosti te sprječavanje ozljeda

Oprema: Sanduk ili klupa, vratilo za zgibove, bućica, cross-mašina

Fokus: Jakost, snaga, stabilnost

Potrošnja kalorija: 210*

*izmjereno na muškarcu od 1,80 m i 80 kg u formi srčanim monitorom

Kako se izvodi: Vježbe izvodite kružno, prelazeći s jedne na drugu uz 30 sekundi odmora. Nakon što izvedete svih 5 vježbi, odmorite se 2 minute. Ukupno izvedite 3 kruga.

Pokušajte trening odraditi za 16 minuta

Sklek s nogama na povišenju: Zauzmite položaj skleka (ispruženih ruku, dlanova postavljenih malo šire od širine ramena i tijela ravna od glave do gležnjeva), ali nožne prste postavite na sanduk ili klupu. Spustite tijelo sve dok prsima gotovo ne dodirnete pod. Zaustavite se trenutak pa se potisnite natrag u početni položaj. Izvedite 8 ponavljanja.

Zgib: Primite vratilo pothvatom širine ramena pa zauzmite položaj visa ispruženih ruku i stopala prekriženih iza sebe. Privucite prsa do vratila. Zaustavite se trenutak kad gornjim dijelom prsa dodirnete vratilo. Zatim se polako vratite u položaj visa. Izvedite 8 ponavljanja.

Prednji čučanj s bućicom: Držite bućicu objema rukama za jedan kraj okomito ispred prsa. Stanite u raskorak s lijevom nogom ispred desne. Polako spustite tijelo što niže možete. Zaustavite se trenutak pa se potisnite natrag u početni položaj što brže možete. Nakon 8 ponavljanja zamijenite noge i ponovite.

Jednonožno jednoručno mrtvo dizanje: Nathvatom držite bućicu lijevom rukom ispred natkoljenice. Podignite lijevo stopalo nekoliko centimetara s poda iza sebe. Zadržavajući lijevu nogu u liniji s gornjim dijelom tijela, spustite torzo sve dok ne bude gotovo paralelan s podom. Vratite se u početni položaj. Nakon 8 ponavljanja zamijenite strane i ponovite.

Veslanje u bočnom uporu: Prikvačite ručku na donju koloturu cross-mašine pa lezite na lijevi bok okrenuti prema koloturi. Primite ručku desnom rukom, podignite se na lijevu podlakticu i odignite kukove kako biste zauzeli položaj bočnog upora. Privucite ručku do rebara. Vratite se u početni položaj. Nakon 8 ponavljanja zamijenite strane i ponovite.

Komentari

▲ Povratak na vrh