Najbolji trening za čvrstu i utegnutu guzu odradite – kod kuće!

Čvrsti 'set' gluteusa ne samo da izvrsno izgleda u trapericama već vrijedno štiti tijelo od ozljeda, poboljšava atletske sposobnosti te će vam itekako pomoći pri gibanju u starijim danima

Nije mit da svima oči lete upravo na lijepo oblikovanu stražnjicu bilo da se radi o muškarcima ili ženama. Ako želite poboljšati vašu pozadinu, a nemate vremena za odlaske u teretane; vrlo jednostavno – možete vježbati i kod kuće.
Uzmite bučice ili veliku bocu vode i trening za čvrstu, toniranu i guzu koja prkosi gravitaciji može započeti.
Zbog modernog stila života – koji uključuje puno sjedenja na radnom mjestu, vrlo rijetkog korištenja stepenica i (pre)malo rekreacije – ne samo da pate gluteusi već i koljena, zatim kukovi a bol se može proširiti i do bolova u donjem dijelu leđa.
Gluteusi su definitivno najmoćniji mišići u tijelu i da bi postali što snažniji nisu potrebne nikakve voodoo misterije ili tisuće čučnjeva dnevno; potreban je odabir vježbi koje će pogoditi upravo gluteus maximus, medius i minimus i naravno konzistentnost.
Osim redovitog treninga kod bavljenja sportskom aktivnošću iznimno bitna je i prehrana odnosno idealan nutritivni status. Potreba tijela za ugljikohidratima, bjelančevinama, mastima, vlaknima, vitaminima i mineralima, elektrolitima i vodom mora biti zadovoljena. Ukoliko smo u nutritivnom deficitu rezultat ciljanog treninga biti će smanjen.
Obzirom da je gluteus i najveći mišić moramo uložiti puno truda i upornosti za vidljive rezultate ,ali dobra vijest je da možete krenuti danas i svoj trening odraditi doma bez utega ili samo sa bučicama ili girjom pa čak i sa velikom bocom vode. Gluteus maximus- kao najveći mišić odgovoran je za glavni izgled i veličinu naše stražnjice odnosno njen rast ili kako bi se reklo “skok” gore. Ponekad je za bolje i vidljive rezultate potrebno šokirati ciljanu mišićnu skupinu, zato osim vježba sa težinom vlastitog tijela; jedan trening odradite sa djetetom na ramenima ili dodatnom kilažom. Ne samo da će poboljšati rezultate već će vaš trening učiniti zabavnijim.
Savjet više: uvijek razmišljajte o mišićnoj skupini koju trenirate. Veći fokus- bolji rezultat!
Razlika između guze i one koja savršeno izgleda u jeansu stoji upravo u ovom treningu.
U priloženom videu donosimo 5 vježbi, radimo 30 ponavljanja svakom nogom u 3 serije (5 ili više za one naprednije).
Između svake vježbe uzmite 30 sekundi odmora. Zagrijavanje je obavezno a predlažemo čučanj skok jer je odlična vježba ne samo za stražnje mišiće već i cijelo tijelo.
ZAGRIJAVANJE: čučanj skok – 30 ponavljanja
VJEŽBA 1: nožna abdukcija iz čučnja – 30 ponavljanja svaka noga
VJEŽBA 2: most – 30 ponavljanja svaka noga + 30 ponavljanja s ispruženom jednom nogom (svaka noga)
VJEŽBA 3: nožna hiperekstenzija 30 ponavljanja
VJEŽBA 4: 30 ponavljanja ‘Donkey Kicks’ + Vježba 5: 30 ponavljanja ‘donkey kicks’ – koljeno u stranu
ISTEZANJE: po izboru

Komentari

▲ Povratak na vrh