Korak naprijed u formi

Teško da može biti jednostavnije – prošećite kako biste izazvali mišiće corea i nabacili mišiće.

Potiskujete ih, vučete, spuštate se u čučanj s njima… Svaki put kad ste u teretani, utezima radite slične stvari. No, kad ste ih posljednji put odveli u šetnju? “Većina muškaraca to nikada ne čini”, kaže trener Dan John iz kalifornijskog Burlingamea, autor knjige Intervention. Ako ste jedan od njih, zanemarujete ključan dio izgradnje funkcionalne snage upotrebljive u svakodnevnom životu: poboljšanje svoje sposobnosti nošenja.

Testirajte se s pomoću sljedećih varijacija hoda s utezima – “Na muke će staviti vaš core”, uvjerava John. “Ali ako ih izvodite redovito, istovremeno će ga i ojačati – a to će vaš učiniti snažnijima u svemu što radite.”

Kako se izvodi

Počnite hodom s utezima upotrijebivši dvije bućice od kojih svaka teži polovinu vaše tjelesne težine. Hodajte s njima 20 metara savršenom formom pokreta. Za više izazova, iskušajte i ostale dvije varijacije.

Hod s bućicama

Primite po bućicu u svaku ruku pa ih pustite da vise prirodno na dužini ruku uz bokove. Zadržavajući glavu i prsa uspravna, aktivirajte mišiće corea i hodajte naprijed.

Hod s bućicama u rack položaju

Umjesto da bućice nosite uz bokove, držite ih rack položaju (ispred ramena, laktova uz tijelo i s dlanovima okrenutim jedan prema drugom). Ovaj hod, kao i jednoručni hod s bućicom, teži su od uobičajenoga hodanja s bućicama pa upotrijebite lakše utege ako je potrebno.

Jednoručni hod s bućicom

Za ovu varijaciju (najtežu od triju ovdje spomenutih) potrebna vam je samo jedna bućica. Držite je u jednoj ruci poput kovčega dok hodate naprijed zadržavajući ramena u ravnini i torzo uspravan. Kad prijeđete 20 metara, zamijenite ruke i ponovite.

Komentari

▲ Povratak na vrh