Kojim vježbama Jelena Rozga brusi formu za svoje nastupe?

Pjevačica Jelena Rozga u djetinjstvu je plesala balet, a posvećenost tjelovježbi i održavanju vitke linije i dobre kondicije njezina je svakodnevna 'misija'. A kada je lijepo vrijeme jedva čeka trening iz teretane prebaciti na - otvoreno

Fitness trener Ante Burazin poznatiji kao Fit Medo sa svojom klijenticom Jelenom Rozgom uvijek nastoji iskoristiti sunčane dane za treninge na otvorenome, a u takvim situacijama najčešće vole raditi s Jeleninim omiljenim rekvizitom za vježbanje – TRX trakama.

S obzirom da ove trake stanu u svaku torbu za trening, te se pomoću njih može vježbati bilo gdje, za trening im je poslužilo obično – stablo!

“Pomoću TRX-a koristimo cijelo tijelo, tj aktiviramo cijelo tijelo, pomaže nam u razvoju kondicije, ravnoteže, fleksibilnosti, brzine te kod sagorijevanja potkožnog masnog tkiva. TRX uključuje rad i opterećenje vlastitom težinom tijela uključujući više mišićnih skupina odjednom a jedna od bitnijih odlika ovog rekvizita je da su u svakoj vježbi uključeni mišići corea, a stabilan i jak core je bitan u zaštiti od ozlijeda! Dosta sprava zahtijeva neki oblik stajanja ili sjedenja, tj. statičku poziciju čime se smanjuje mogućnost aktiviranja stabilizacijskih mišića koji su nužni za funkcionalan i učinkovit pokret. S ovim rekvizitom možete napraviti odličan trening i mnoštvo vježbi; od vježbi zagrijavanja, vježbi za mišiće corea, vježbi s naglaskom na gornji dio tijela, preko vježbi s naglaskom na donji dio tijela, ili vježbi istezanja…”, ističe Burazin.

TRX je rekvizit koji je u zadnje vrijeme vrlo popularan, a Ante upozorava da, žeite li da vježba bila učinkovita, prilikom izvođenja morate biti maksimalno fokusirani na svoje tijelo i izvođenje pokreta. Uz pomoć trenera dodatno se treba educirati o i pravilnom disanju i izvedbi vježbi.

3 TOP TRX VJEŽBE JELENE ROZGE!!!

Vježbe na TRX-u izvodite 5 serija po 15 ponavljanja

Veslanje na TRX-u 
Primite ručke i okrenite se prema sidrištu, stopala postavljenih u širinu ramena. Ruke ispružite ispred sebe i zakoracite par koraka naprijed kako bi se tijelo nagnulo unazad. Privlačite prsa do ručki zadržavajući tijelo ravno, zaustavite se kratko pa s evratite u početni položaj. Da bi si otežali pomaknite stopala više naprijed, ili izvedite jednoručno veslanje.

Čučanj na TRX-u
Položaj je jednak kao u veslanju, ali ruke su savijene pod 90 stupnjeva, s laktovima uz bokove. Trake su blago napete. Kukovi su potisnuti unazad tijelo se spušta sve dok natkoljenice ne budu paralelne s podom. Da bi si otežali možete izvest jednonožni čučanj.

Potisak s prsa na TRX-u
Primite ručke i okrenite se od sidrišta sa stopalima postavljenim u širinu ramena. Ruke ispružite pred prsa i zakoračite unazad korak kako bi se tijelo nagnulo naprijed. Zadržavajući tijelo u liniji, savijte ruke i spustite prsa sve dok vam nadlaktice ne budu paralelne s podom. Zadržite trenutak pa se potisnite natrag.

Biceps pregib sa šipkom 7/7/7  (4 serije/21 ponavljanje)
U početnoj poziciji potrebno je držati šipku s pothvatom u širini ramena s pruženim rukama. Prvih 7 ponavljanja se izvodi iz početne pozicije do 90stupnjeva, drugih 7 ponavljanja od 90stupnjeva do pune kontrakcije mišića a zadnjih 7 ponavljanja izvodi se cijeli pokret od početne pozicije do pune kontrakcije.

Komentari

▲ Povratak na vrh