Isklesani trbušnjaci doživotno

Najbolji pristup oslobađanju trbušnjaka od sala koje ih prekriva ovisi o vašoj godini proizvodnje. Odaberite prave saveznike i prionite poslu

Nema tu velike filozofije. U dvadesetima sve ide lakše i brže, a u četrdesetima naravno teže i sporije. Koje vježbe vježbati ovisno i godinama, koji izvor proteina koristiti, što dodatno raditi te koliko će vam trebati vremena da se trbušnjaci pokažu, a salo nestane, proučite ispod…

KLJUČNA VJEŽBA

 • 20-te Podignite razine testosterona

Vaš je testosteron već ionako visok – dodatni poticaj pridonijet će nestanku sala s trbuha. U teretani se zato dohvatite zahtjevnijih vježbi i većih težina. Kako biste pridonijeli jačanju corea, na vrhu pokreta u izvođenju mrtvog dizanja potisnite kukove naprijed.

 • 30-te Zamahnite na salo

Sada već morate žešće raditi kako biste se suprotstavili salu jer je vaš metabolizam usporio 15 do 35 posto. Borite se protiv toga povećavajući broj ponavljanja kad radite s utezima. Zamasi girjom aktiviraju cijeli posteriorni lanac i troše maksimum kalorija.

 • 40-te Odveslajte od ozljeda

U dobi ste u kojoj tijelo morate kondicionirati, a ne kazniti ga. Veslanje bućicama u položaju skleka aktivirat će trbušnjake bez opasnosti. To je odlična vježba za stabilizaciju kukova, trupa i ramena kako bi se smanjio rizik ozljeda.

IZVOR PROTEINA

 • 20-te Položite žilavije temelje

Piletina je pristupačno rješenje za mladog muškarca koji želi povećati mišićnu masu i iskoristiti svoj brz metabolizam i visoke razine testosterona. Ako možete, odaberite prsa.

 • 30-te Nakrcajte se aminokiselinama

Možda ćete doći u napast potrošiti lovu na bolji komad mesa, ali puretina je ono što vam treba u tridesetima. Puna je aminokiseline triptofana koja kosti štiti od prijeloma i poboljšava raspoloženje kada vas posao počne “ubijati”.

 • 40-te Upecajte niskokolarično

Većina ribe nije bjelančevinama bogata koliko i crveno meso, ali je i manje masna, a sada kada trebate paziti na svaku kaloriju, to nije zanemariva prednost. Tri porcije ribe tjedno pomoći će zaštiti tijelo od srčanih bolesti i Alzheimera.

DODATNIH 10%

 • 20-te Kuhajte sami

Tijekom 10 tjedana sva svoja jela kuhajte sami od svježih sastojaka. Kuhate li povrće na pari, sačuvat će se više važnih hranjivih tvari. I upotrebljavajte tave s neprianjajućim slojem kako biste potrebnu masnoću sveli na minimum.

 • 30-te Modificirajte gotovu hranu

Pritisak na poslu može vam odvući pozornost s kvalitetne prehrane. Dodajte pola avokada sendviču koji jedete na poslu i smanjit ćete glad 40 posto iduća tri sata.

 • 40-te Izgubite salo, zadržite kontrolu

Stres podiže razine kortizola i pridonosi pohranjivanju sala oko organa ispod trbušnih mišića. Meditacija, masaža i šetnja prirodom smanjuju otpuštanje kortizola i održavaju vas mršavima i protiv volje godina.

STVARNO POTREBNO VRIJEME

 • 20-te  8 – 10 tjedana

Kombinacija složenih vježbi, nemasne hrane i predanosti trebala bi u ovom razdoblju dovesti do vidljivih rezultata. Ako u njemu iskoristite sve prednosti svoga brzog metabolizma, lakše ćete održavati formu poslije, u tridesetima i četrdesetima, kada uspori.

 • 30-te 12 tjedana

Dinamične vježbe savršene su za aktiviranje sala kao rezerve energije. Kombinirate li mudro prehranu i trening, nema razloga da išta sala prekriva vaše trbušne mišiće nakon tri mjeseca predanog pristupa.

 • 40-te Pet mjeseci

Ako ozbiljniji trening počinjete u četrdesetima, očekujte postupan napredak umjesto brzih rezultata. Nastojte ostati uporni nekoliko mjeseci. Promjena cijelog životnog stila jedini je put da pedesetu dočekate u odličnoj formi.

Komentari

▲ Povratak na vrh