Guma mišiće čuva

Uz pomoć malog rekvizita poput elastične gume možete odraditi brzinski trening za cijelo tijelo koji će vas pripremiti za sve izazove u danu

Vježbe elastičnom trakom

 

Trbuh
1/ Legnite na leđa. Traku presavijte na dva jednaka dijela i primite u širini i ravnini ramena. Koljena su savijena, otvorena u širini kukova, stopala su na podu. Traka je usmjerena prema koljenima i gornji dio trupa podižite prema njima.

2/ Legnite na leđa. Traku presavijte na dva jednaka dijela i primite u širini i ravnini ramena. Koljena su savijena, otvorena u širini kukova, stopala su na podu. Traka je usmjerena prema koljenima; kad podignete gornji dio trupa, rotirajte ga s trakom dijagonalno u stranu.

3/ Legnite na leđa. Traku stavite oko stopala i dlanovima primite krajeve. Nadlaktica neka vam je uz trup, a podlaktica okomita na pod. Glavu spustite na pod, a noge ispružite sunožno pod pravim kutom naspram trupa.

 

Leđa
1/ Legnite potrbuške. Traku presavijte na dva jednaka dijela i primite u širini ramena, noge neka su u širini kukova. Podignite gornji dio trupa s trakom od poda i privucite na prsa. Pripazite da je glava u produžetku kralježnice (neka je pogled usmjeren prema podu).

2/ Stanite na sredinu elastične trake s nogama raširenima u širini ramena. Nagnite se prema koljenima, pri čemu držite leđa uspravnima. Uhvatite ručke elastične trake objema rukama. Privlačite traku uz bok i lopatice stisnite jednu prema drugoj. Neka su laktovi savijeni pod kutom od 90 stupnjeva.

 

Prsa
Stavite elastičnu gumu preko gornjeg dijela leđa tako da ručke budu pod dlanovima. Iz tog položaja radite klasične sklekove.

 

Ramena
1/ Stanite nogom na elastičnu traku i uhvatite je dlanovima okrenutim jedan prema drugome. Nježno savijte laktove i ispružite ruke u stranu u visini ramena.

2/ Stanite ravno nogama smještenim u sredini elastične trake malo šire od širine ramena. Uhvatite elastičnu traku dlanovima okrenutim prema tijelu i podignite ruke malo ispod brade; laktove držite “zaključane” u obliku slova “V”.

 

Biceps
Stanite na sredinu elastične trake u širini ramena. Uhvatite rukama traku, pri čemu je početni položaj sa spuštenim rukama. Dlanovima usmjerenim naprijed podignite ruke savijene u laktovima sve dok ne osjetite napinjanje bicepsa.

 

Triceps
Postavite elastičnu traku na sredinu stopala. Uhvatite traku i namjestite ruke uzduž tijela, s dlanovima usmjerenima natrag. Savijte laktove tako da vam podlaktice budu paralelne u položaju s podom. Zatim gurajte ruke unatrag dok ih potpuno ne ispružite.

 

Noge
Stanite na elastičnu traku s nogama u raskoraku u širini ramena. Primite traku i povucite na vrhu ramena. Spustite  se ravno u čučanj, prsa neka budu ravno, napnite trbuh i pripazite da vam koljena ne prelaze ispred nožnih prstiju.

Komentari

▲ Povratak na vrh