Dijelimo 2 karte za utrku ‘Zagrepčanka 512’

Želite li svoje trčanje dovesti na razinu više, nacrtajte se 7. prosinca na startu 'Zagrepčanke 512', utrke tijekom koje ćete preskočiti 490 stepenica!

U subotu, 7. prosinca, s početkom u 10 sati u poslovnoj zgradi Zagrepčanka, starta “Zagrepčanka 512”, jedinstvena utrka koja se sastoji od 490 stepenica, a koju organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život, a mi vam darujemo 2 startnine!

Natjecatelji, kojih je trenutačno prijavljeno više od 600, startaju u prizemlju poslovne zgrade Zagrepčanka i natječu se sa samima sobom, ali i s drugim trkačima u svladavanju 490 stepenica (25 katova) visokog cilja. Ove godine trkačice i trkači mogu se odlučiti za jednu od tri različite utrke: Solo (u kojoj natjecatelj jednom trči do posljednjega kata), Mega (u kojoj natjecatelj trči dva puta, s kratkom pauzom između dva trčanja) i Duao (timska utrka; tim čine žena i muškarac, a svaki član tima trči jednom).

Izazov stepenica (visokih 17 cm) mogu prihvatiti baš svi, od profesionalnih sportaša i rekreativnih trkača do potpunih početnika – ali baš nitko s utrke ne odlazi ravnodušan te joj se iz godine u godinu iznova vraća. Prijave su otvorene na stranici www.zagrepcanka512. trcanje.hr do 4. prosinca ili do popunjavanja maksimalnog broja sudionika.

Rekord u Solo kategoriji (iz 2015. godine) drži Slovenac Matjaž Mikloša (2 minute, 34 sekunde i 50 stotinki). U ženskoj konkurenciji rekord drži Karmen Ana Čufer iz Slovenije (3:10.19), dok su od hrvatskih predstavnika najbrži Tea Faber (3:26.88) i Kristijan Rubinić (2:48.06). Utrka Zagrepčanka 512 organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku stepenicama – Empire State Building Run-Up u New Yorku – te je dio svjetskog udruženja Towerrunning World Association (www.towerrunning. com), što znači da se rezultati boduju u svjetskom kupu u trčanju stepenicama.

Dvojici najbržih trkača koji ostave svoje ime na našoj Facebook stranici dijelimo startninu za subotnju utrku!

Komentari

▲ Povratak na vrh