3 vježbe, 650 mišića i to s fitness vrećama

Ako vam je stalo do učinkovitosti treninga, ne smijete se osloniti samo na „željezo“.  Trenirajući vrećom s pijeskom, prolit ćete litre znoja, kuriti salo, izgraditi svakodnevno upotrebljivu jakost i snagu te aktivirati mišiće za koje vjerojatno niste ni znali da ih imate

Vreće s pijeskom nisu zamjena za bućice i girje. Za njih vrijede sasvim druga pravila.

  • RAZMIŠLJAJTE O TIJELU

Preskočite zato izolacijske vježbe; umjesto toga izvodite vježbe za cijelo tijelo poput onih opisanih na dolje.

  • FOKUSIRAJTE SE NA FORMU

Kako se pijesak pomiče unutar vreće, mišići stabilizatori moraju raditi prekovremeno da biste zadržali ravnotežu. Zato je pravilna forma pokreta važna želite li izbjeći ozljede. Aktivirajte mišiće corea kako biste smanjili opterećenje kralježnice, maksimalno aktivirali mišiće te povećali snagu i poboljšali izvedbu.

  • NEMOJTE PREPUNITI VREĆU

Za učinkovitost vreće važnija je njena nestabilnost nego težina. Kada ste spremni za korak naprijed, radije promijenite način izvođenja i nemojte povećavati težinu. Drukčiji hvat ili opterećivanje jedne po jedne strane tijela dovoljni su da promijenite stimulans na treningu i otežate ga.

IZVEDITE OVE VJEŽBE:

1/ Čučanj s medvjeđim hvatom

Zagrlite vreću, podignite je na prsa i postavite stopala malo šire od širine ramena. Potisnite kukove unazad i spustite tijelo sve dok vam natkoljenice ne budu najmanje paralelne s podom.

2/ Oko svijeta

Stanite stopala postavljenih na širinu ramena i držite vreću ispred sebe. Pivotirajte ulijevo i podignite vreću ulijevo kružno iza i oko glave. Ponovite udesno i nastavite s izmjenama.

3/ Vučenje vreće

Postavite manju vreću na pod i zauzmite položaj skleka s vrećom s lijeve strane. Primite je desnom rukom i provucite ispod sebe. Ponovite lijevom rukom i nastavite s izmjenama.

Komentari

▲ Povratak na vrh