3 stvari koje možete naučiti od crossfita

Ne morate nužno postati član kakvoga CrossFit boxa kako biste osigurali neke od njegovih koristi. Dovoljno je da u skladu s vlastitim sposobnostima iskušate neki od MH treninga i u svojoj uobičajenoj rutini upotrijebite neke njegove principe…

CrossFit kakav postoji danas, metoda je treninga koja kombinira elemente gimnastike, powerliftinga, olimpijskog dizanja utega, treninga s girjama, balističkih i pliometrijskih treninga te kardio fitnessa na razne načine, a najčešće se provodi u manjim grupama vježbača i unosi osjećaj sporta i natjecanja u sam trening. Kako je nastao i što ga odlikuje možete saznati u našem članku, a ove tri prednosti odmah možete usvojiti:

1 TRENIRAJTE U GRUPI ILI S FRENDOM

Istraživanje Sveučilišta Oxford provedeno 2010. godine pokazalo je da treniranje u grupi povećava toleranciju osobe na bol. Osim toga, kompetitivna muška priroda dat će vam dodatan poticaj da se potjerate do svojih granica.

2 POČNITE ZAPISIVATI REZULTATE

Vodite dnevnik i zapisujte svaki napredak koji ostvarite. To će vam osigurati instant-nagradu i motivaciju da nastavite trenirati jednako žestoko.

3 NEMOJTE IZOLIRATI MIŠIĆE

U istraživanju objavljenom 2011. godine u European Journal of Applied Physiology ispitanici su izvodeći vježbe s opterećenjem za cijelo tijelo ubrzali svoj metabolizam i do 6 posto iduća tri dana. Što su više mišića aktivirali, to su više sala skurili.

Komentari

▲ Povratak na vrh