Werdum Combat Team Karlovac

12345 (glasova: 7, prosjek: 4.14 od 5)
Loading...
Werdum Combat Team Karlovac
Adresa
Josipa Račića 18, 47 000 Karlovac
Radno vrijeme

PON-PET: 8:00-22:00

Tip vježbi
Aerobik, Crossfit, Jiu-Jitsu, Teretana

U klubu se trenira Brazilski jiu jitsu, Ginastica Natural, Grappling, Funkcinalni fitness, Crossfit te u manjoj mjeri amaterski MMA. Svi zainteresirani mogu doći, besplatno, na probne treninge kako bi vidjeli da li ima se vještina sviđa! Kontaktirajte nas putem telefona ili maila, ili se samo pojavite na treningu! :)

Također, na istoj adresi nalazi se i Wellness & Spa Centar Zen. To nije jedan od velikih, masovnih wellness centara, i to je u biti ono što nas čini posebnim.Centar se sastoji od zone za masiranje,saunske zone, spa zone, jedinstvenog Zen relaksacijkog vrta te dvorane za rekreaciju.

Naš pristup se temelji na principu FEMD-a (uzima se u obzir čovjek u cijelosti: tijelo, emocije, um i duh).

Crossfit

Potrebe olimpijskih sportaša i naših djedova ne razlikuju se po vrsti nego po stupnju. Postepeni princip individualizacije, intenzitet i opterećenje se prilagođavaju vama i vašim trenutnim sposobnostima, a ne vi vježbama.CrossFit treninzi su vrlo zabavni uslijed raznovrsnosti, a i zbog mogućnosti grupnog, natjecateljskog treniranja.

Crossfit je trening snage „CORE-a“ (eng;core = jezgra) dizajniran s namjerom da izazove što veći adaptacijski odgovor organizma. Umjesto izoliranosti unutar klasičnih teretana u kojima ljudi provode sate i sate dižući utege, Crossfit je puno raznovrsniji oblik vježbanja. Pravi fitnes, prema standardima Crossfita, se ustvari temelji na povećanju radnih kapaciteta unutar spomenutih parametara, a to se postiže hormonskim i neurološkim prilagodbama do kojih dolazi poboljšanjem metabolizma.

Crossfit nije specijaliziran program nego namjeran pokušaj optimalizacije fižičke spremnosti temeljen na trima osnovnim standardima:
1. Optimalizacija svih 10 domena motoričkih i funkcionalnih sposobnosti (kardiovaskularna i respiratorna izdržljivost, opća izdržljivost, snaga, gipkost, jakost, brzina, koordinacija, agilnost, ravnoteža, preciznost)
2. Uspješnost rješavanja sportskih rezultata
3. Energetski sustavi koji pokreću sve funkcije ljudskog organizma

On priprema tijelo da bude dobro u više stvari, a ne samo u jednoj. Ideja je stalno mjenjati treninge, tako da se tijelo nikada ne adaptira na ono što mu spremimo. Karakteristika Crossfit-a je korištenje vrlo malo rekvizita u usporedbi sa modernim fitness centrima. Uz korištenje maloga broja rekvizita, koji se mogu iskoristiti na bezbroj načina, koriste se i neki tradicionalni rekviziti (girje-kattlebell,ergometri,bicikli,šipke sa utezima), kao i neki ne konvencionalni (TRX,gimnastičarske karike,štrikovi,kamionske gume, maljevi itd.).

Brazilski Jiu Jitsu

Današnji brazilski Jiu-Jitsu je moderan borilački šport, sa točno razrađenim pravilima i sustavom natjecanja, koji omogućava svakome sigurno bavljenje ovom borilačkom vještinom, bez obzira što se tehnike baziraju na opasnim zahvatima gušenja i davljenja, te “poluga” i “ključeva”, odnosno zglobnih koštaca.

Inače, Jiu-Jitsu se može prevesti kao nježna vještina, jer se temelji na težištu, ravnoteži i polugama, umjesto na snazi i sili. Također, završni zahvati su humaniji nego čisto udaranje. Brazilski Jiu-Jitsu naglašava tehnike borbe na tlu i predajnog hvata (engl. submission hold). Većina zahvata kojima se postiže predaja protivnika u pravilu se može grupirati u tri kategorije: zglobne poluge, ključevi i davljenja/gušenja rukama ili nogama. Uobičajeni oblik predaje je tapkanje o strunjaču, onoga koji izvodi zahvat ili samoga sebe, nekoliko puta. Verbalna predaja je također uobičajena.

Prednost BJJ je u tome što većina prednosti krupnijeg i snažnijeg protivnika, koje dolaze do izražaja zbog duljeg dohvata i snažnijih udaraca, ipak mogu neutralizirati ukoliko se borba prenese na tlo. Nakon što se protivnika određenom tehnikom rušenja ili bacanja dovelo na tlo, cilj jeuspostaviti kontrolu nad njim, kako bi ga se tada što lakše primoralo na predaju.

werdum-combat-team2werdum-combat-team1

Lokacija

Komentari

▲ Povratak na vrh